Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28 döda i broras i Kina

Annons

Minst 28 människor dödades när en bro under uppförande kollapsade i södra Kina. Bron rasade när arbetarna tog bort byggnadsställningar.

Det var i måndags kväll lokal tid som bron störtade ner i floden. Minst 123 arbetare befann sig på platsen _ 60 av dem på själva bron.

På tisdagen rapporterades om 28 döda och 22 skadade samtidigt som dussintals saknades. Från olycksplatsen visades bilder på schaktmaskiner och räddningsarbetare som till synes fruktlöst skyfflade undan bråte.

Den 320 meter långa och 42 meter höga bron skulle ha invigts senare i augusti månad. Bron går över floden Tuo i Fenghuang, en populär turistdestination i sydöstra Hunan-provinsen.

Orsaken till olyckan utreds. Polisen har gripit en byggchef och en byggnadsinspektör, uppgav Nya Kina.

I spåren av Kinas jakt på ekonomisk tillväxt växer oron för landets infrastruktur. En representant för ett inhemskt institut för brobyggnad säger till tidningen China Daily att nya broar byggs i hast och att gamla inte klarar av dagens tunga trafik.

Kina har nyligen annonserat att 6|000 skadade eller farliga broar över hela landet ska repareras. Så sent som i juni omkom nio människor i en brokollaps i provinsen Guangdong.

I en ledare i tisdagens China Daily varnas för de tusentals farliga broarna: "Om de inte repareras kan dessa broar falla sönder när som helst, orsaka ekonomisk förödelse och möjligen kräva människoliv".

Arbetsplatsolyckor i Kina är vanliga och varje år rapporteras om tusentals dödsolyckor i kinesiska kolgruvor, i fabriker och på byggplatser.

TT

Mer läsning

Annons