Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27-åringen häktad – Bandidosmannen erkänner innehav av pistol

Annons

Fem personer stod inför skranket vid fredagens häktningsförhandlingar i rådhuset vid Stockholms tingsrätt. De övriga fyra är hemmahörande på andra håll i landet. Två av dem häktades, misstänkta för försök till utpressning. För de övriga två togs beslutet att de skulle försättas på fri fot.

– För den ene underkände tingsrätten framställan om häktning och när det gäller den andre valde åklagaren att dra tillbaka anhållandebeslutet. Men ingen av de båda är avförda från utredningen utan är fortfarande misstänkta för de brott de har blivit delgivna, säger Ulf Göranzon, informatör vid länskrim i Stockholm.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom lyckta dörrar och några närmare detaljer från förhandlingarna lämnas inte ut till media.

– Ludvikabon häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till utpressning och vapenbrott. Utpressningsförsöket ska ha ägt rum i Stockholm under tiden 28 mars till 17 april i år. Vapenbrottet har skett i Ludvika, omtalar notarien Helen Åberg vid Stockholms tingsrätt.

27-åringen från Ludvika greps på tisdagen och samma kväll gjorde polisen ett tillslag mot motorcykelklubbens butikslokal vid Engelbrektgatan i centrala Ludvika. Det är emellertid tveksamt om det förekom några beslag.

– Det blev inget beslag, åtminstone inget som är av någon betydelse för den fortsatta bedömningen, ingenting som sticker ut kan man säga, konstaterar Göranzon.

Åtal mot 27-åringen ska vara väckt senast den 4 maj.

Mer läsning

Annons