Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26 travmiljoner till Avesta

/
  • Storvinnaren är stamkund hos Trav In och Johnny Wärnberg sedan många år. Som tack för god service bjöd han Johnny på en krogrunda i lördags kväll.

I lördags kammade en ensam vinnare i Avesta hem 26,2 miljoner kronor på V75.
Det är den största V75-vinsten i Dalarna någonsin.
– Han tillhör mina stamkunder, säger Trav Ins ägare Johnny Wärnberg. Han ringde mig redan efter tre avdelningar och berättade att det såg bra ut.

Annons

En bra spelare ska ha tur, heter det. Det gäller tydligen också för professionella travspelare.

En 40-årig man ritade ihop en rad till lördagens V75 på Bergsåker, satsade ett antal tusenlappar, lämnade in den på Trav In och fick hela 26,2 miljoner tillbaka.

Vad storvinnaren heter och hur mycket som satsades är hemligt, men att han tillhör stamkunderna på Trav In kan ägaren Johnny Wärnberg bekräfta.

– Han är en mycket skicklig travspelare. Det här är andra gången han är ensam V75-vinnare. Det lär vara ganska unikt, bedömer han.

Det handlar om en välkänd storspelare som under flera år försörjt sig som proffs på travspel. Han beskrivs som påläst, analytisk, orädd och med mycket fingertoppskänsla.

Wärnberg berättar att mannen beslutade spika Miamarie Enoble, så fort han fick höra att hon skulle som springa loppet barfota.

– Han trodde stenhårt på hästen som han sett gå barfota tidigare.

Hästen vann sitt lopp och eftersom det fanns få kuponger som streckat henne (endast fyra procent), blev utdelningen desto större.

Det vinnande systemet innehöll en rad med sju rätt, 36 rader med sex rätt och 490 rader med fem rätt. Totalt blev vinsten 26 180 989 kronor.

I flera år har den aktuelle mannen spelat tillsammans med två andra personer. Han komponerar raderna och de andra två är med och satsar pengar.

– Hur mycket var och en satsar och hur fördelningen är, vet inte jag, säger Wärnberg.

Så var det även 2001 då de var ensamma vinnare på V75 på Solvalla. Då gav sju rätt 15,2 miljoner kronor.

Johnny Wärnberg har varit ägare till Trav In i tio år. Varje år har hans kunder kammat hem minst en miljonvinst - utom förra året.

– Därför gick jag ut på Facebook i lördagsmorse och lovade att nu jäklar ska vi ha en miljonvinst. Det blev mycket mer än så. Det är skitkul, säger han.

26,2 miljoner kronor är den högsta vinsten på V75 i Dalarna genom tiderna. År 2000 vann ett andelsgäng i Borlänge 21,3 miljoner kronor.

– Och vi hade en vinst på 6-7 miljoner för några år sedan.

Mer läsning

Annons