Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26-åringen: De slog mig med batonger

Annons

Vid nattklubbsbesöket i Nessebar i Bulgarien för en tid sedan misshandlades två svenskar svårt.

En 24-årig man avled av sin skador. Nu ger hans 26-årige kamrat sin version av händelsen.

Det har gått två och en halv vecka sedan kvällen på nattklubben Help då de två svenskarna misshandlades av några vakter. 26-åringen fick sys med nio stygn i huvudet, han fick en kraftig hjärnskakning och har fortfarande ont i ryggen och revbenen. 24-åringen avled av sina skador.

26-åringen vill inte framträda med namn. Han är mycket rädd för den bulgariska maffian.

Han har ingen klar bild av hur bråket med vakterna startade. Fem minuter efter att de hade anlänt blev de utslängda. Enligt 26-åringen uppstod det en kort ordväxling med en annan gäst som stötte till honom vid baren. Han säger att det bara handlade om några lugna ord, inget bråk, men vakterna kom inspringande direkt och slog honom med batonger och baseballträ.

26-åringen och hans flickvän är mycket kritiska till bemötandet på sjukhuset i Bulgarien. De riktar också viss kritik mot svenska ambassaden och uppger att det dröjde åtta dagar innan de skickade någon hjälp. Men när det väl kom en representant fick de väldigt bra stöd, säger flickvännen.

26-åringen förhördes tre gången innan han reste hem. Om han blir kallad till rättegången vill han åka ner och vittna, för sin kamrats skull.

TT: Hur tror du att ditt liv kommer att bli framöver?

TT

Mer läsning

Annons