Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25 barn redan anmälda till Olympicas friskola i Fäggeby

Annons

Mötet hölls för att utröna intresset för hur många som är intresserade av att ha sina barn i friskola i Fäggeby.

-Vi har 25 barn anmälda till höstterminen, berättar Westbom.

Han säger att friskolan inte är bara för barn från Fäggebyområdet. Nu när det är klar att det finns ett tillräckligt underlag för start av friskolan ges även möjlighet för barn från andra områden att anmäla sig till Olympicaskolan i Fäggeby.

Ett utskick ska ske i andra delar av Stora Skedvi och intresse har redan visats även från Säter och Husby från att låta barnen gå i friskola i Fäggeby.

När det gäller lokalfrågan har föräldragruppen i första hand hoppats få använda nuvarande skollokaler i Fäggeby. För dagen är den möjligheten låst. Olympica AB har därför redan moduler bokade.

-För placeringen har vi ett färdigt alternativ, men vi tittar även på andra alternativ.

Säters kommun har överklagat Skolverkets beslut om att ge Olympica AB tillstånd att starta friskola i Fäggeby. Överklagan har skett till länsrätten i Stockholm och ingen vet idag när rätten avgör frågan. En skriftväxling pågår mellan länsrätten och kommunen.

Jonas Westbom berättar att kontakt tagits med både Skolverket och länsrätten i Stockholm och det besked man fått är att Skolverkets beslut om tillstånd att starta friskola gäller, trots att länsrätten inte avgjort frågan.

-Det första vi ska göra när friskolan startats är att inbjuda Kyrkbyns skola till samarbete. Vi är ej ute för att splittra bygden, säger han.

Olympica AB har ett färdigt koncept och en organisation som direkt kan lyftas in i Fäggeby. Friskolan behöver inte starta från noll som när friskolan i Solvarbo startades, framhålller Jonas Westbom.

Den 10 april håller föräldragruppen ett nytt möte.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons