Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-åring åtalad för rånet mot Ica-butiken i Vansbro

Annons

Det var på kvällen den 31 januari som den 25-årige Vansbrobon överrumplade personalen på livsmedelsaffären Ica Supermarket i centrala Vansbro.

Personalen var på väg hem efter stängning, när en maskerad man dök upp med en yxa i handen. Han uppträdde då mycket hotfullt och knuffade personalen tillbaka in i butiken, samtidigt som han skrek "hit med pengarna".

Personalen bands med buntband och mannen fick med sig en större summa pengar som fanns i kassaskåpet.

Vad rånaren inte visste var att polisen redan larmats av butikschefen, som satt i sin bil utanför butiken. Butikschefen var på väg att besöka sin personal i samband med stängningen, men fattade misstankar och valde att larma polisen.

När rånaren lämnade butiken med pengarna i en väska följde butikschefen efter och kunde efter en del dramatik omringa rånaren tillsammans med några bybor. När polisen anlände till platsen hade man inga problem att gripa rånaren.

Några dagar efter rånet erkände mannen gärningen och åklagaren Olle Sohlberg begärde 25-åringen häktad för rån. Mannen sitter fortsatt häktad och kommer fortsätta göra det i väntan på rättegång.

Det framgick tidigt att mannen var drogpåverkad under rånet och vid ett besök i bostaden fann polisen en mindre mängd narkotika. Innehavet finns också med i åtalet.

Det har också visat sig att Vansbrobon har en anmälan om misshandel hängande över sig. Enligt anmälan ska den ha inträffat i slutet av förra året, då en annan man blev omkullknuffad och fick motta ett flertal sparkar mot huvudet.

25-åringen har erkänt både rånet och narkotikabrottet, men förnekar misshandeln och hävdar att han inte minns något vid det aktuella tillfället.

Rättegång och dom beräknas komma inom de närmsta veckorna. Minimistraffet för rån är ett års fängelse.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons