Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23 får plusjobb i kommunen

Annons

Det beslutade personal- och organisationsutskottet på tisdagen då det behandlade de lokala kollektivavtal som träffats för de nya tjänsterna inom kommunen.

De så kallade plusjobben har tillkommit på statligt initiativ och kommunen får pengar från staten för att avlöna de nyanställda under de två år som jobbet varar för dem.

Jobben fördelas sålunda inom kommunens förvaltning: sex personer får jobb inom det sociala, fem inom skolan, sex inom samhällsbyggnads- och tre inom miljöavdelningen.

Meningen med plusjobben är att de inte får ta över arbetsuppgifter från ordinarie anställda, utan det ska vara sådana arbetsuppgifter som kommunerna inte har råd att anställa folk för.

Jobben tar slut efter två år, men kommunalrådet Myr Herbert Halvarsson tror att flera av dem som nu får plusjobb kommer att få chansen till ordinarie anställning med tiden.

- Vi vet att det blir pensionsavgångar inom de närmaste åren och på två år så hinner man ofta komma in på en arbetsplats på ett bra sätt. Så de här jobben ger en möjlighet för dem som varit arbetslösa länge.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons