Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åring misstänkt för drogvåldtäkt

Annons

En 22-årig man i Göteborg misstänks för våldtäkt och misshandel.

Han har drogat samtliga fyra offer och polisen misstänker fler fall.

I slutet av mars häktades en 22-årig man misstänkt för en våldtäkt i februari. Han hade drogat sitt offer och sedan våldfört sig på henne.

Dessutom är mannen misstänkt för misshandel på ytterligare tre kvinnor tidigare i år. Han ska ha drogat även dem och försatt kvinnorna i vanmakt.

Drogerna har suttit i under flera dagar vilket gjort att offren blivit utslagna, mått dåligt och drabbats av minnesförlust.

Övergreppen och misshandeln har skett i en lägenhet i centrala Göteborg, men tre av kvinnorna har lyckats ta sig därifrån.

Polisen misstänker dessutom att fler kvinnor kan ha blivit utsatta för samma typ av brott under hösten förra året och fram till mars i år. Därför uppmanar polisen dem att höra av sig om de känner igen sig.

Då det inte handlar om en narkotikaklassad drog tror Kai Knudsen, överläkare och drogexpert på Sahlgrenska sjukhuset, att det kan röra sig om läkemedel.

Däremot tror Knudsen inte att det kan röra sig om GBL, en drog som inte är narkotikaklassad men som i kroppen omvandlas till den narkotikaklassade drogen GHB.

TT

Mer läsning

Annons