Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring erkänner mord i Finsta

Annons

En 21-åring åtalades på torsdagen för knivöverfallen i Finsta i Uppland i början av april. 21-åringen erkänner mord, men står även åtalad för bland annat två försök till mord och grov misshandel.

Det var den 8 april som 21-åringen misstänks ha gått till attack mot flera personer i det lilla samhället Finsta med två brödknivar. En 51-årig man höggs till döds med 20 knivhugg och ytterligare tre personer knivhöggs.

Två av dessa personer knivskars i bröstet, dessa brott rubriceras som försök till mord. Den tredje personen attackerades i ansiktet med kniv och åtalet gäller grov misshandel.

Mot en fjärde person ska 21-åringen också ha försökt utdela knivstick två gånger, men kvinnan undkom utan skador. Två andra personer har hotats. Mannen greps direkt efter händelserna.

Totalt är mannen åtalad för sju brott. Förutom mord och mordförsök i två fall, även grov misshandel, försökt till grov misshandel, olaga hot och narkotikabrott.

21-åringen erkänner, enligt åtalet, mord och narkotikabrott. Däremot kan han varken erkänna eller förneka de andra gärningarna eftersom han inte har några minnen av händelserna.

Mannens advokat har tidigare berättat att den åtalade erkänt att han varit på platsen och varit "ledsen över det som hänt".

Åklagarens bevisning består av erkännandet, förhör med målsägande och vittnen, analyser av mordvapnet och övrig teknisk bevisning.

TT

Mer läsning

Annons