Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring anhållen för knivmord

Annons

En 21-årig man har anhållits, misstänkt för att ha knivmördat en man i 50-årsåldern i uppländska Finsta. Ytterligare tre personer knivskars, en av dem allvarligt.

21-åringen gjorde på måndagen vissa medgivanden.

Polisen fick på söndagskvällen larm om att flera personer knivskurits i Finsta, som ligger strax väster om Norrtälje. Efter en intensiv polisjakt med hundar och helikopter kunde 21-åringen gripas i ett skogsområde i närheten av brottsplatsen. Han var då narkotikapåverkad, enligt polisens länskommunikationscentral (LKC).

En timme efter gripandet, vid halv tio, fick polisen uppgifter om att det kunde finnas fler knivskurna i Finsta. Vid en kontroll i en fastighet i närheten hittades den döde mannen.

Under annandagen gjorde 21-åringen vissa medgivanden.

TT: Har han erkänt mordet?

En av de knivskurna skadades allvarligt och fördes med helikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

På måndagseftermiddagen mådde han efter omständigheterna bra och hade enligt sjukhusets presstjänst inga livshotande skador. De två andra offren fördes till Norrtälje sjukhus och deras tillstånd uppgavs vara stabilt.

De tre knivskadade har hörts av polisen. Om polisen uppfattat dramat som ett vansinnesdåd kunde Marie Lundberg inte svara på under måndagen.

Den misstänkte mannen kände eller har, enligt LKC, varit bekant med vissa av de överlevande offren, som alla uppgavs vara i 20-årsåldern.

Enligt tidningsuppgifter gick den misstänkte in i en lägenhet där ett ungt par och deras barn i ettårsåldern bor. Paret var två av de knivskurna.

21-åringen, som nu är misstänkt för mord och mordförsök i tre fall, är tidigare känd av polisen.

TT

Mer läsning

Annons