Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2007- blir ett kulturår

Annons

Kultursekreterare Ylva Sellin och ungdomskonsulent Cecilia Malm är i full färd med att, tillsammans med föreningslivet, bolla idéer.

Oavsett de nya propåerna om temaåret står beslutet fast.

-Vi kör vidare enligt de ursprungliga planerna och inom ramen för vår egen budget, säger de. En annan sak man är helt ense om: Satsningen på ung kultur blir ingen engångsföreteelse.

Snarare handlar det om början på någonting mera långsiktigt än så och det ligger nära till hands att dra paralleller till jubileumsveckan till minnet av Dan Anderssons födelse och som sedermera blev en av kommunens största kultursatningar genom åren.

Redan nu har man suttit ned tillsammans med representanter för kulturföreningarna och andra som arbetar med ungdomar, vid två tillfällen, och bollat idéer.

Det är ingen överdrift att tala om ett stort engagemang, och många idéer berättar Ylva och Cecilia.

-Beträffande Dan Anderssonveckan så kommer vi också att ha extra barnkulturprogram inlagda i veckan och i Dan Anderssons anda. Det blir alltså inga rockkonserter, säger Sellin.

Utbudet på Hammarbacken i sommar kommer också att få flera inslag av barnkultur.

Man har också planer på att arrangera en kulturvecka under höstlovet i anslutning till Allhelgonahelgen, en motsvarighet till sportlovsprogrammet vid februarilovet.

Liksom när det gäller Dan Anderssonveckan har man för avsikt att skapa en slagkraftig logotype till sin marknadsföring. Här har man också för avsikt att engegera ungdomarna själva i arbetet att skapa Ungkulturs lätt igenkännbara varumärke.

Det är med stramare ekonomiska tyglar än vad som ursprungligen var tänkt, men det har inte dämpat entusiasmen hos Ylva och Cecilia.

-Vi kör vidare enligt planerna och med den uppbackning vi fått av alla som deltagit i samtalen om projektet är vi övertyugade om att det här blir en bra grej både för Ludvikas ungdomar och Ludvika i stort, säger de.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons