Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2000 hundar på stor utställning

/
 • Best in show och alltså helgens stora vinnare i Avesta blev 18 månader gamle
 • Best in show och alltså helgens stora vinnare i Avesta blev 18 månader gamle
 • Söndagens vackraste valp, den åtta månader unge staffordshire bullterriern Bodaboys Double Revolution, till vardags kallad
 • Och så här ser han ut på nära håll den vackre
 • Lördagens bästa veteran, åttaårige lagotto-hanen Rowntree Fabrizio från Avesta poserar glatt efter utmärkelsen tillsammans med matte Birgitta Glassér Gustafsson.
 • Dags för en puss matte tycker australian cattledog-hanen
 • Till utställningens mer storvuxna raser hör skotsk hjorthund, som här ses med Mikael Nordström från Blixbo utanför Falun. Ägare till hundarna är hans fru Cecilia, och från vänster ses Mycroft´s Nina Noble, som kallas
 • En av dagens mest välfriserade och långväga gäster är yorkshireterriern
 • Till utställningens lite ovanligare raser hör bedlingtonterrier. Här ses åttamånadersvalpen Velvety Angel Babe, som i dag blivit BIR-valp, få en sista finputsning med kammen av sin ägare och uppfödare Liselotte Nilsson från Årsta inför finalen.
 • Det ska börjas i tid och femårige Viktor Hagblom Englund från Älvsjö har inga problem att klara av taxarna 12-årige Oliwhistars Herrculhez
 • Små raser är jättepopulära och dit hör russkiy toy, som på bilden representeras av 4-årige
 • Mycket nöjd med helgen, hundarna och vädret var Dalarnas Kennelklubbs Olle Billström, som kunde kosta på sig ett leende efter finalen i årets stora begivenhet på Avestavallen.

Två fina dagar med drygt 2000 härliga hundar och inte en enda regndroppe på Avestavallen.
Så kan årets stora nationella utställning summeras med deltagare från både Sverige och Norge.

Annons

Flera Dalahundar visade framtassarna i stenhård konkurrens och tog hem fina titlar. Staffordshire bullterriern "Diezel" eller "Pansartrucken", som han också kallas, från Falun blev söndagens vackraste valp, och lagotton "Rozzo" från Avesta utsågs till bästa veteran.

Best in show-titeln smet dock iväg utanför länets gränser och erövrades av basenji-hanen "Justin" från Vallentuna med Sofie Lönn som stolt både uppfödare och ägare. Han är 18 månader, nordisk vinnare 2010 och slog ut sina nio konkurrenter, som alla blivit bäst i sin grupp under lördag eller söndag.

Några hundra hundar färre än normalt gav domarna i helgen mer tid åt var och en av hundarna, elever och domaraspiranter. Något som är nog så viktigt både för trivseln och framtida utställningar

- Vi har haft en lugn och skön utställning med väldigt god stämning och vädergudarna på vår sida, sade en lättad ordförande i arrangerande Dalarnas Kennelklubb Olle Billström efter finalen.

- Det har varit helt fritt från incidenter, och det enda utställningsveterinären Monica Eld Ericsson behövt ingripa mot under hela helgen är en otäck fästing på en av hundarna.

Och entusiaster fanns det gott om på Avesta vallen under helgen. Eller vad sägs om Ann-Katrin Ahlstedt från Simlångsdalen i Halland, som startat redan klockan tre på söndagsmorgonen med yorkshireterriern "Tizian" och knappast lär vara hemma förrän samma tid i natt.

- Jag hade sill och ägg med till frukost åt mig, och kycklingfilé till "Tiizian", berättade hon glatt med plattången och kammen i högsta hugg för att ge ögonstenen en sista putsning inför gruppfinalen.

Och färden hem går säkert lätt då "Tizian", som är resultatet av 35 års avelsarbete, kom på andra plats och bara fick stryk av en enda hund!

Annons