Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

200 ungdomar deltar på Demokratidagen

Annons

Torsdag den 18 januari arrangeras Demokratidagen i FM Mattsson arena. Då ska drygt 200 ungdomar träffas för att diskutera och lägga fram synpunkter på vad som kan göras för ungdomarna i Mora.

Ungdomssamordnaren Åke Nyström berättar att mobbning, Tingsnäsbadet och trafiksituationen utanför skolorna är sådant som diskuterats på tidigare demokratidagar och där ungdomarnas synpunkter fått genomslag.

Nytt för i år är en satsning på "e-demokrati". Elever på skolorna i Mora kan följa Demokratidagen på webben och själva göra inlägg och kommentera debatterna. Ungdomsstyrelsen i Stockholm tycker att det här är så pass intressant att en representant därifrån kommer till Mora för att se hur Demokratidagen fungerar.

Medlemmar i ungdomsrådet ska fungera som gruppledare, tillsammans med någon politiker eller tjänsteman. I torsdags fick de här gruppledarna en speciell utbildning i hur de ska leda arbetet så att diskussionerna förs framåt.

Slutdokumentet från Demokratidagen ska följa med den ansökan som kommunen skickar till länsstyrelsen med begäran om att Mora ska få ingå i det så kallade Leaderområdet för landsbygdsutveckling.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons