Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

200 kom på Musikskolans Julshow

/

Den årliga julshowen i Vansbro och drog cirka 200 åskådare på fredagen. En stor bredd i åldrar och uppträdande gjorde att publiken trivdes.
– Våra konferencierer gjorde ett kanonjobb, säger Therese Olsson.

Annons

Julshowen öppnades med Franz Schuberts Militärmarsch, mest känd från I jultomtens verkstad som sänds varje år i Kalle Ankas jul. Sedan följde 17 nummer med jultema och musikskolans alla instrument kom fram med fiol, saxofon, flöjt, trummor, gitarr och många fler.

I 54 år har musikskolan avslutat året med en julkonsert och detta år var inte annorlunda. En del ändringar hade gjorts men enligt läraren Therese Olsson är det ändringar som görs varje år.

De medverkande var som yngst sex år gamla och de äldsta går på trean i gymnasiet. Som mest stod det 45 stycken på scen samtidigt. För att variera programmet ytterligare så fick barnen bjuda på snöbollskrig, bygga snögubbe och tända lyktor. De små tomtarna smög runt i publiken med sina lyktor.

Konferencierer var Anna Källbäcks och Fanny Elofsson och de fick berätta om skolans traditioner och andra roliga historier bakom låtarna.

– De fick göra mer teater av hur de presenterade numren och de gjorde en strålande insats, säger Therese Olsson.

Mer läsning

Annons