Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 får gå från Mora Taxi

Annons

Enligt Peter Holmberg vid Dalatrafik har Mora Taxi tillsammans med Taxi Rättvik och Taxi Leksand legat för högt i pris. Därför har de ratats för de nya uppdragen som börjar gälla från 1 juli i år

- Flera av våra anställda har jobbat så länge att de har sex månaders uppsägningstid, men från halvårsskiftet kommer vi att göra en anpassning till den verklighet som råder då.

- Det kommer sannolikt att betyda att den nuvarande vagnparken på tio fordon bantas till maximalt tre-fyra bilar, säger Lars-Erik Eriksson, delägare i Mora Taxi och även bilägare.

Även Krystyna Eriksson, Bo Kjellsson och Bo Thomt äger bilar i taxis vagnpark.

Efter halvårsskiftet försvinner även bemanningen i taxistationen. Telefonen vidarekopplas direkt till bilarna.

- Stationen vill vi försöka behålla så länge det är möjligt. Den har ett strategiskt läge och den behövs som rastställe för de som blir kvar i körning, säger Krystyna Eriksson.

Både hon och Lars-Erik säger att servicen till allmänheten av naturliga skäl kommer att försämras med den lilla styrka som blir kvar.

- Tidsbeställda körningar blir nästan omöjliga att boka enär man blir beroende av varje körning.

Något som skulle kunna hjälpa upp de samhällsbetalda körningar Mora Taxi tappar från haövårsskiftet är om företagen i Mora i större utsträckning anlitar taxi för godstransporter.

- Vi åtar oss redan nu en del godskörningar, men om den typen av uppdrag ökar kan vi kanske upprätthålla en högre servicegrad även mot allmänheten.

Det finns uppfattningar om att marknaden för svarttaxi kommer att öka i Mora i och med att Mora Taxi krymper sin verksamhet.

Någon har även yttrat att "man får chansa i fortsättningen". Underförstått att köra med alkohol i kroppen.

Vasaloppsveckans dagar anlitas Mora Taxi flitigt. En av de för företaget bästa veckorna under hela året. I år kan den servicen upprätthållas. Hur det blir 2008 återstår att se.

Lars-Erik Eriksson vill i sammanhanget avfärda ryktet att taxi lägger på lite extra vid Vasaloppet..

- Det har vi aldrig gjort, intygar han.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons