Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 åtalas för sexköp i kopplerihärva

Annons

Tjugofyra personer har åtalats i en stor kopplerihärva i Göteborg. Fyra av de åtalade, en kvinna och tre män, åtalas för grovt koppleri och människohandel. Tjugo män mellan 29 och 76 år gamla åtalas bland annat för att ha köpt sex.

Männen misstänks ha köpt sex av ryska kvinnor som förts till Sverige av de fyra personer som åtalats för grovt koppleri och människohandel. Sammanlagt åtta kvinnor i 18-30-årsåldern tros ha drivits i prostitution.

De koppleriåtalade kommer från Ryssland, men bor i Göteborg, där verksamheten bedrivits. De åtalas även för människohandel med en nionde kvinna i 25-årsåldern, som lurades till Sverige dagarna innan de fyra greps i mitten av december.

Åklagaren yrkar på fängelse och utvisning för de fyra som åtalats för grovt koppleri och människohandel. Han säger även att det kan bli aktuellt med fängelse för flera av de män som åtalats för brott mot sexköpslagen.

Totalt 18 av de männen misstänks ha köpt sex. En man åtalas för försök till köp av sexuell tjänst, och den tjugonde mannen misstänks för koppleri sedan han kört prostituerade kvinnor till sina kamrater vid två tillfällen.

Koppleriverksamheten misstänks ha pågått sedan 2003 och ha utgått från en lägenhet i Hisings Backa i Göteborg. De tre männen och kvinnan som agerat hallickar ska ha tagit emot beställningar från kunder, och sedan förmedlat kvinnornas sexuella tjänster. De ska även ha tagit hand om en stor del av pengarna som kvinnorna tjänade, drygt 70 procent.

TT

Mer läsning

Annons