Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åringen antastade flera kvinnor i Avesta

Annons

Den 20-årige mannen greps sedan en ung kvinna anmält honom för våldtäktsförsök, i slutet av januari.

Han hade släpat ner henne för en källartrappa, samtidigt som han höll handen för hennes mun.

20-åringen började sedan knäppa upp kvinnans byxor, men hon lyckades få honom att sluta.

I förhören har 20-åringen sagt att han plötsligt ångrade sig. Därför lät han kvinnan gå. Han hade druckit alkohol den aktuella kvällen.

Den 20-årige mannen har också dömts för ett liknande överfall i somras. En 16-årig flicka var på väg hem, när en okänd man cyklade ikapp henne på en gata i Avesta.

Hon har berättat hur han knuffade henne bakifrån, in mot ett buskage. Hon började skrika och slå mot mannen, som hela tiden var tyst. Den 16-åriga flickan kunde springa därifrån. Samma natt gjordes en anmälan till polisen, som dock inte kunde gripa någon misstänkt gärningsman.

Men flickan har senare pekat ut 20-åringen när hon fick se bilder hos polisen. Hon kände även igen honom i rättssalen.

Falu tingsrätt anser att 20-åringen gjort sig skyldig till försök till sexuellt tvång.

Han har också dömts för ofredande av en tredje kvinna. En natt i maj 2005 stoppade han en kvinna som var på väg hem från krogen. Han ska flera gånger ha krävt att hon skulle krama honom och tagit tag i hennes arm.

Kvinnan tyckte inte att det var någon idé att anmäla händelsen. Men när hon läste om de två andra kvinnorna som blivit utsatta, bestämde hon sig för att kontakta polisen. Även hon har känt igen 20-åringen i rättssalen.

Tingsrätten ser inget alternativ till fängelsestraff. 20-åringen kommer att hållas kvar i häktet till dess domen vinner laga kraft.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons