Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring nekar till våldtäkt på flickor

Annons

Det var den 24 november förra året som den 20-årige mannen greps av polisen. Klockan fyra på morgonen blev han anhållen av en åklagare. Mannen häktades den 27 november 2005.

Två dagar senare överklagade han häktningen till Svea hovrätt som senare beslutade att mannen skulle bli kvar i häkte i väntan på rättegång.

Enligt åklagaren hade mannen två dagar innan gripandet bitit en ettårig flicka i en armen. Misshandeln påstås ha inträffat i en bostad i Falun när 20-åringen anlitats för att sitta barnvakt. När barnet undersöktes hade hon bitmärken och rodnader på armen. Hon kände även smärta efter misshandeln.

I tisdags inleddes rättegången mot den 20-årige mannen bakom stängda dörrar i Falu tingsrätt. Huvudförhandlingen fortsatte under gårdagen och avslutas på måndag.

Den misstänkte 20-åringen nekar till allt.

Sammanlagt fem personer har kallats som vittnen till rättegången.

Den första åtalspunkten handlar om våldtäkt. Den åtalade mannen är misstänkt för att den 12 juli 2005 ha våldtagit en flicka i hennes bostad i Västerås.

Flickan har berättat att våldtäktsmannen tvingade henne till sexuellt umgänge mot hennes vilja genom att hålla en hand för hennes mun och näsa. Flickan hade svårt att andas och kände panik under våldtäkten.

Den 16 november blev en flicka våldtagen och slagen i sin bostad. Den 20-årige är misstänkt för att ha slagit henne i huvudet och ansiktet.

När hon försökte värja sig för att skydda ansiktet blev hon slagen på armarna och dragen i håret. Våldet orsakade smärta och en sprucken läpp.

Flickan vågade inte göra motstånd när hon blev slagen och kunde inte göra motstånd när mannen tryckte ner henne med sin kroppstyngd.

Mannen hotade också flickan med att skicka en videofilm till hennes föräldrar om hon skulle säga något. Han berättade att en kamera filmade vad som hände i sängen.

Mannen är även misstänkt för ett fall av grov fridskränkning som gäller tiden från den 14 juli 2005 och fram till 23 november.

Mannen hotade döda flickvännen som blev knuffad in i en vägg och slagen på en arm, i huvudet och ryggen.

"Jag ska sticka kniven i dig om du är otrogen", påstås mannen ha sagt.

Vid ytterligare sju tillfällen blev flickvännen misshandlad i sin bostad i Falun.

Mannen är även misstänkt för sexuellt ofredande och olaga hot mot en annan kvinna i Falun. Kvinnan har berättat att mannen ringt flera gånger och förklarat att han ville ha kvinnan och hennes dotter i sängen samtidigt. Om hon vägrade skulle han kidnappa henne, lägga henne i bagageluckan på bilen och köra henne till Belgien för att hon inte längre skulle kunna ha kontakt med sin familj.

Det var efter misshandeln mot den ettåriga flickan i Falun som polis och åklagare inledde förhör med den häktade 20-åringen. Fem vittnen har förhörts om sina iakttagelser och för en vecka sedan lämnade kammaråklagare Per-Göran Persson in en stämningsansökan mot mannen till Falu tingsrätt.

På måndag avslutas rättegången i Falun. Då kommer åklagaren att hålla sin slutplädering och kräva ett fängelsestraff för brotten.

Den misstänkte 20-åringen försvaras av advokat Håkan Ullberg från Falun.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons