Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring gripen för knivdådet i Avesta

Annons

Vid halvfyratiden på lördagen var 40-åringen, som var ensam och gick till fots, på väg till sitt hem. I Månsbobacken, mellan centrala Avesta och Skogsbo, överfölls han av okänd anledning och skars med ett knivliknande föremål i halsen. 40-åringen gjorde motstånd och överfallet avbröts. Skadorna han fick var inte livshotande.

Genom att polisen hörde ett antal personer om deras iakttagelser i Avesta vid den aktuella tiden ledde utredningarbetet till att en 20-åring anhölls i sin frånvaro på måndagen.

Vid niotiden på tisdagen kunde polisen göra gripandet som gick lugnt till. 20-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök eller dråpförsök.

- Den anhållne mannen är känd av polisen för olika brott, tillgreppsbrott och något våldsbrott, men inget av den här kalibern, säger kommissarie Bo Persson.

20-åringen nekar till brott och den berättelse han lämnat i förhör kontrolleras nu av polisen. Husrannsakningar har genomförts och i morgon beslutar förundersökningsledaren om han skall begära mannen häktad.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons