Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring firas på isen

Annons

Det är fjärde året som matchen arrangeras och hela behållningen går till Barncancerfonden. Tre matcher har genomförts tidigare och succén har varit given med en fullsatt ishall.

- Det här är verkligen kul och då man vet att man gör en insats är det ännu roligare, säger Jofa all starsspelaren Kalle Moraeus.

Själv är han på väg att flytta hem till Orsa igen och säger att han tänker träna litet extra inför jubileumsmatchen. När han senast var i Malung och provade ut ett par nya skridskor fick han sällskap av äventyrsfararen Mikael Strandberg.

- Det är första gången jag är med i matchen. Det gäller att få tag i ett par nya skridskor eftersom mina är mer än tjugo år gamla. När jag fick förfrågan om att vara med kändes det självklart att tacka ja, säger Mikael Strandberg som spelar med Jofa all stars.

- Vi har verkligen fått ihop ett kanongäng och den fjärde upplagan av den här hockeymatchen kommer också att bli den intressantaste hittills, säger Sture Matsson som är general manager för Jofa all stars.

Kända förmågor i Jofa All Stars är Mikael Dubois, hockeylegenderna Håkan Loob och Thomas Rundqvist, musikerna Kalle Moraeus och Lars Wanfors, chefredaktören Christer Gruhs, skidvärldsmästaren och guldolympiern Torgny Mogren, äventyraren Mikael Strandberg, Håkan Södergren, Mikael Tellqvist och många andra lokala förmågor.

Svenska Dansbandslaget är inte sämre vad gäller kändistätheten. Där ingår nämligen bland andra bandyveteranen Mikael Arvidsson, Robert Muhrer, Erica Sjöström och Stellan Hedevik från Drifters. Dag "Daggen" Olsson gör comeback som domare.

Kändismatchen har på senare år blivit en upptakt till Dansbandsveckan och något av en folkfest i Malungs ishall och traditionen verkar hålla i sig även i år.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons