Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring döms till dagsböter för narkotikabrott och häleriförseelse

Annons

En 20-årig man från Falun har dömts till 80 dagsböter för narkotikabrott och häleriförseelse. Han greps av en polispatrull i Falun på kvällen den 21 juni förra året och anhölls av en jouråklagare strax före klockan två på natten.

Poliserna misstänkte att 20-åringen var ute på stan för att sälja knark.

Han var påverkad av hasch och när poliserna visiterade honom hittades 41,51 gram hasch, tre vågar, två haschpipor och två försäljningspåsar i sminkväskan.

Vakthavande befäl beslutade om husrannsakan i 20-åringens bostad och källarförråd efter misstanke om att det kunde finnas stöldgods där som kom från betalning av narkotika.

I mannens bostad hittades en bärbar dator, två Sony Ericsson mobiltelefoner och en förstärkare med mixer. Förstärkaren var märkt med Studiefrämjandet.

I källarförrådet hittades en mobiltelefon och en dator med bortslipat serienummer.

Vid rättegången förklarade 20-åringen att mobiltelefonerna som hittades bakom en kryddhylla tillhörde en kompis. Förstärkaren som stulits från Studiefrämjandet hade han aldrig sett. Men den bärbara datorn hade han betalat 1500 kronor för. Han köpte den av en kompis som inte lämnade något kvitto.

"Jag brydde mig inte om att fråga var han fått datorn ifrån", sade 20-åringen till tingsrätten.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons