Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 år med knytisdans

Annons

Det var 1986 som den första dansen arrangerades och sedan dess har den hållits i påskhelgen i stort sett varje år.

Ibland har det varit lite stressigt innan de hunnit få bort all is och vatten innan det varit dags att lägga ut dansgolvet och bygga scenen.

Under åren har det vid flera tillfällen gjorts stora satsningar på kända artister och dansband. För cirka fem år sedan var intresset på topp bland Smedjebacksborna och då var det vid något tillfälle nästan 1000 personer som kom till knytisdansen.

-Det visade sig att oavsett hur mycket pengar vi satsade på dyra band och artister, så kom det ungefär lika mycket folk som det gjorde när vi hade lokala band, berättar Claes-Håkan Hult, arrangörsgruppen.

Överskottet från danserna har gått till hockeyklubbens verksamhet och tanken var att det som kommer in i år skulle ha gått till ett nytt matchur.

Men nu behövs inte det eftersom bland annat klubbens ungdomar skrapat ihop de pengar som behövs.

-Ett nytt matchur kostar cirka 60000 kronor och vi har en uppgörelse med kommunen om att vi ska bidra med hälften och det har vi fixat nu, berättar Hult.

Men det finns annat att lägga pengar på i klubben, bland annat har ett par förråd byggts inne i hallen.

Årets knytisdans kommer att ske i vanlig ordning och när gästerna kommer till ishallen är det dukat vid alla bord och gästerna behöver bara plocka upp sitt matpaket och det de eventuellt vill dricka till.

För dansmusiken står det lokala bandet Chapelle och de har genom åren blivit lite av ett husband på knytisdanserna.

-Vi räknar med att det kommer runt 500 personer, vilket är den nivå det legat på under de senaste åren.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons