Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1908 års barn på bilden

Annons

Tidningen berättade i lördags att den gamla skolbilden som publicerades den 19 december var tagen utanför gamla småskolan i Södra Moje i Gagnef. Tyvärr föll en del av texten bort, bland annat namnen på barnen.

Margareta Anselius och Anders Morén hade bidragit till att barnen kunde identifieras.

Med på bilden fanns bland andra Margaretas far, Pelle Grön-kvist, som sedermera blev känd för många Gagnefsbor som en glad och mångårig medarbetare i Konsum i Kyrkbyn.

Barnen hette följande: I den främre raden från vänster Janises Erik, Olof Eliasson, Pelle Grön-kvist, Anders Nyberg, Eric Samuel Morén (lärarinnans son), Hamp Gustaf, Hamp Erik och Olle Thörne.

I mellanraden finns Anna Grönkvist, Kerstin Nyberg, Ida Sundberg, Anna Blomkvist, Kerstin Lundin, Fjärdsmans Britta, Erkers Maria och Anna Bäfver. I den bakre raden: Thörns Erik, Knis Anders, Jenses Erik och Vik Erik. Skolfröken hette Brita Morén.

Inga Westerberg, som är engagerad i skolmuseet, hälsar att hon och Herman Lindberg är mycket intresserade av att få fler gamla skolfoton till skolmuseet.

- Det räcker att vi får låna bilder för kopiering. I dag har vi 45 bilder och det är inte mycket med tanke på att varje by hade en egen skola, säger hon.

Inga Westerberg ser också gärna att fler kommer och besöker museet.

Mer läsning

Annons