Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring gripen

Annons

Klockan 09.46 greps den skottskadade 19-åringen, som sedan i natt gömt sig i en lägenhet längs Häradsvägen. Gripandet skedde på ett odramatiskt sätt, och den unga mannen kunde föras till en väntande ambulans för vidare undersökning av eventuella skador han ådragit sig. Mannen är misstänkt för grovt olaga hot, grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman.

Ingripandet skedde efter att polisen vid niotiden i morse fick kontakt med mannen via telefon, och förhandlingar inleddes. När dessa inte gav några resultat slog polisens insatsstyrka stället vid 09.30-tiden sönder ett fönster och gick in i bostaden, där man grep den skottskadade 19-åringen.

Titta på:ModemBredband

Gripandet av 19-åringen

Nu koncentrerar sig polisen på att säkra spår på brottsplatsen.
Ett stort område runt fastigheten är fortfarande avspärrat.

Det hela började när ynglingen strax efter klockan tre natten till onsdagen ringde till Polisen och uppgav att han hade ett vapen som han tänkte använda mot sin mor. Efter ett antal samtal kom 19-åringen ut ur lägenheten, iklädd rånarluva och med ett handeldvapen som han riktade mot polisen. Polis avfyrade först varningsskott och sedan verkningsled, och ynglingen träffades i vänster underben.

Modern hade innan skottlossningen släppts ut ur lägenheten och befinner sig i säkerhet.

19-åringen är sedan tidigare känd av polisen för att ha missbruksproblem.

Mer läsning

Annons