Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19 200 i årshyra för Sockenstugan

Annons

Kyrkan har kommit överens med kommunen om att betala 19 200 kronor i årshyra för lokalerna i Sockenstugan.

Detta i avvaktan på att medlemmarna i Saxhyttans samfällighetsförening blir överens om hur mycket kyrkan ska betala för marken vid Sockenstugan.

- Vid kyrkofullmäktige i tisdags rapporterades om hyresavtalet och det var ingen av ledamöterna som hade några invändningar. Utöver hyran så får vi kostnader för uppvärmningen och elen, äger Wivi-Anne Hellström (s), ordförande i kyrkonämnden.

- Vi hoppas givetvis att det blir en snar överenskommelse i samfällighetsföreningen. När vi vet hur mycket vi ska betala för marken kan vi omedelbart fullfölja köpet av Sockenstugan. Där är vi redan överens med kommunen om att betala 500 000 kronor, fortsätter Hellström.

Hyresavtalet börjar gälla från den 1 juni och närmast ska kyrkofolket utreda och planera för hur lokalerna i Sockenstugan bör disponeras. Tanken är att i huset inrymma församlingshem, lokaler för barnverksamheten, arbetsplatser för de kyrkoanställda i Grangärde med mera.

-När detta är gjort väntar upphandling och i den kommer bland annat att ingå uppdraget att installera hiss. Realistiskt sett kommer arbetena inte i gång förrän i höst och i bästa fall kan församlingshemmet invigas i början av 2006, tror Wivi-Anne Hellström.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons