Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åringen kastade mordvapnet i älven

Annons

Det var på onsdagen som rikskriminalpolisens nationella insatsstyrka gjorde dykningar på den plats där 18-åringen under förhören berättat att han gjorde sig av med det vapen han använde för att döda sina föräldrar natten mot fredagen.

Dykarna letade på botten nära bron över Dalälven vid Sundfiske och andra platser nära Dala-Husby.

- Vi har inte hittat något vapen och det var problem med strömt vatten i går. Därför avbröts uppdraget och dykarna har åkt till andra platser i landet för att hjälpa till, säger en polisman

- Men dykarna kommer tillbaka så fort möjligheten att söka på platsen har förbättrats.

Det är länskriminaljouren i Dalarna som arbetar med utredningen. Mellan åtta och nio poliser arbetar med dubbelmordet i Hedemora.

- Obduktionerna är genomförda. Men vi kan inte berätta något ännu om resultatet. Förhören med den häktade och andra fortsätter och utredningsläget bedöms som gott, säger kommissarie Bo Persson vid Dalapolisen.

Enligt kammaråklagare Per-Göran Persson var det på natten mot fredagen den 24 november som den 18-årige sonen dödade sina föräldrar i deras hem på Prästgatan i Hedemora.

Strax efter klockan ett på natten mot lördagen voltade 18-åringen med pappans bil på Åsgatan i Hedemora.

Han fördes i ambulans till Falu lasarett där han greps på dagen och senare anhölls som misstänkt för att ha mördat sin mamma och pappa.

Blodproverna visade att det fanns spår av narkotika i 18-åringens kropp.

I måndags häktades han av Falu tingsrätt och sitter nu inlåst på häktet där han förhörs.

Det var under ett av förhören som han berättade att han kastat ett vasst vapen i Dalälven i närheten av Dala-Husby.

Polisen behöver vapnet för att kunna styrka hans uppgifter. Därför kommer polisens dykare att göra nya försök att hitta vapnet på älvens botten. Insatsstyrkan söker även efter stränderna.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons