Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åringen fick det han bad om

Annons

På behandlingshemmet kommer 18-åringen nu att vårdas, i första hand fram till en eventuell rättegång. Samtidigt ska det som återstår av polisutredningen skyndas på.

Direkt efter onsdagsmorgonens händelser var 18-åringen misstänkt för grovt olaga hot, grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman. Men det har förändrats.

Enligt Ulf Edsfors, åklagare och förundersökningsledare, handlar det nu istället om olaga hot och hot mot tjänsteman. Att misstanken om grovt vapenbrott helt raderats, beror på att 18-åringen inte hade något riktigt vapen.

Det var en leksakspistol av plast.

Det har under utredningen också visat sig att 18-åringen inte hotade sin mamma till livet. Trots det väljer Ulf Edsfors att låta misstanke om olaga hot kvarstå.

Men istället för grovt brott riktat mot mamman kopplas det olaga hotet till de tre poliser vid polisens länskommunikationscentral, som tog emot 18-åringens telefonsamtal den aktuella morgonen.

-De kände fruktan för mammans säkerhet, menar Edsfors.

Vad gäller misstanken om hot mot tjänsteman, så handlar det om att 18-åringen lyfte vad man i det läget trodde var ett vapen och riktade det mot en polisman.

- När åtal kan väckas vet jag inte. Men vi kommer att skynda på det som återstår av utredningen, uppger Ulf Edsfors.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons