Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring häktad för mord i Sunne

Annons

En 18-årig man häktades på torsdagsförmiddagen vid Värmlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord på en 20-åring i Sunne i maj.

Vice chefsåklagare Tomas Olsson har uppenbarligen så klara bevis att han fick tingsrätten med sig och fick den unge mannen häktad på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Det innebär att han sitter frihetsberövad i två veckor i första hand.

Men i övrigt vill åklagaren inget säga om till exempel motivet eller om 18-åringen nekar eller vidgår något.

Rubriceringen är mord trots att dödsorsaken var drunkning, enligt tidigare besked. Men vittnesuppgifter och skador på kroppen tyder på att han utsatts för ett mycket grovt brott.

20-åringen försvann tidigt på morgonen den 27 maj i år när han var på väg hem från en fest. Några dagar senare hittades kroppen under ångbåten Freja i Sunne hamn.

Hans keps och skor hittades vid kajen i Sunne _ ungefär på samma plats där ett vittne har uppgett att hon sett någon stå och sparka på någonting vid tiden för försvinnandet.

Polisen uppgav att dödsorsaken var drunkning, men det fanns flera frågetecken kring fallet.

20-åringen misshandlades utanför festen tidigare, enligt Nya Wermlands-Tidningen (NWT). En kompis ska ha tagit bilder på skadorna. Men skadorna 20-åringen hade när han drogs upp ur vattnet var betydligt grövre.

Polisen har varit den misstänkte mannen på spåren en längre tid, enligt tidningen. I måndags anhölls han i sin frånvaro. Enligt NWT ska den misstänkte 18-åringen ha ingått i 20-åringens bekantskapskrets.

TT

Mer läsning

Annons