Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

178 miljoner kronor till barn och utbildning

Annons

Barn- och utbildningsnämnden, bun, och gymnasieförvaltningens totala budget för 2007 omfattar 178 miljoner kronor.

I den summan ingår till exempel en ny satsning på kommunalt särskolegymnasium, nytt fritidshem i Boda och en ny ledningsorganisation för barn- och utbildningsförvaltningen.

Fritidshemmet Gullvivan i Boda skola flyttar in i nya lokaler i BodaHus. Det öppnas från och med första juli.

Den nya ledningsorganisationen, som är förändring föranledd av skolverkets påpekanden och omorganisationen, beräknas kosta 1,3 miljoner kronor, ett beslut som föranledde votering i barn-och utbildningsnämnden.

Inför 2007 sänks eller bibehålls avgifterna för undervisning i kommunala musikskolan. Att avgifterna nått smärtgränsen har bun konstaterat sedan allt fler obetalda avgifter hamnat hos Kronofogdemyndigheten för indrivning.

En elev betalar aldrig mer än 1 300 kronor per termin oavsett hur många instrument eller sång-och danskors han eller hon deltar i.

Avgiften för dansundervisningen sänks till 400 kronor per elev och termin. Deltagande i ensemble och kör är avgiftsfritt.

Vuxenutbildningen bedrivs i mån av plats och kostar 250 kronor i timmen lika mycket kostar hyra av instrument per termin, det vill säga 250 kronor.

Lägsta avgift inom musikskolan för instrumentundervisning är 650 kronor per termin men socialdemokratena i bun ville sänka avgiften ännu mer till 600 per elev och termin vilket motsvarar genomsnittsavgiften inom den kommunala musikskolan i Dalarna.

Musik och kultur ska vara naturlig del av skolan, anser socialdemokraterna i bun.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons