Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150 poliser till Dalarna

/
  • En jättesatsning.

Annons

Det är regeringen som har beslutat att polisen fram till år 2010 ska växa till 20 000 anställda. Målet är att 10 000 av dem ska arbeta i yttre tjänst.

För polismyndigheten Dalarna sammanfaller regeringens krav med ett stort antal pensionsavgångar. Det innebär att sammanlagt 150 nyanställningar måste göras inom myndigheten under de kommande tre åren.

Det är den största rekryteringen Dalapolisen någonsin gjorts.

- De flesta av dem kommer att arbeta i yttre tjänst, säger Kjell Hansson, rekryteringsansvarig inom polismyndigheten Dalarna.

Att hitta 150 poliser inom loppet av tre år som vill arbeta i länet är en stor utmaning för polismyndigheten. För att nå upp till målen kommer man i första hand att vända sig till två målgrupper med erbjudanden om jobb.

Det handlar om redan färdigutbildade poliser som arbetar i andra län, men har koppling till Dalarna samt boende i länet som kan tänka sig att söka polisutbildningen.

- Anknytningen till Dalarna är det vi trycker på i det här. Både vad gäller färdigutbildade poliser och personer som vill gå polisutbildningen, säger Kjell Hansson.

Läs mer i morgondagens tidning!

Webb-TV: Fler poliser på gatorna

Mer läsning

Annons