Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 nya åtalspunkter riktas mot man – handlar om narkotika- och trafikrelaterade brott

En man som åtalats misstänkt för grov misshandel och utpressningsförsök av en man i Borlänge åtalas nu även för 13 andra brott.
Det handlar i första hand om narkotika- och trafikrelaterade brott, som ska ha begåtts i flera olika dalakommuner. Mannen både erkänner och förnekar brott.

Annons

En man som åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov misshandel och utpressningsförsök av en man i Borlänge åtalas nu även för 13 andra brott, som ska ha begåtts i flera olika dalakommuner.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

SÅ KÖPER DU PLUS

En man i 25-årsåldern har åtalats misstänkt för narkotikabrott. Enligt åtalet ska han, den 31 oktober i fjol, ha haft 8,87 gram kokain och 9,22 gram cannabisharts i en bostad i Borlänge kommun.

Tillsammans med två andra män är mannen åtalad misstänkt för inblandning i en grov misshandel och utpressningsförsök, som ska ha begåtts vid samma datum i Borlänge.

En annan ur den trion, en man i 40-årsåldern från södra Sverige, har åtalats misstänkt för flera brott begångna i flera dalakommuner. Den 31 oktober ska mannen ha haft 67 tabletter diazepam och 12 tabletter klonazepam, som är narkotikaklassat, på sig på polisstationen i Borlänge. Vid samma datum ska han även ha varit påverkad av flera olika narkotikapreparat.

Den 28 oktober ska mannen ha kört bil i Smedjebacken, trots att han saknade körkort samt var påverkad av narkotika. Han åtalas därför även misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

Samma tre brott ska mannen ha begått i Örebro den 27 september i fjol. Då ska han även ha haft en yxa och ett knivblad i bilen, trots att detta inte var befogat.

Den 19 september i fjol ska mannen ha kört bil i Säter, trots att han saknade körkort. Samma sak sak ha skett i Ludvika den 11 september och i Gagnef den 8 september.

Den 17 augusti i fjol ska mannen ha haft två knivar och en yxa på allmän plats, trots att detta inte var befogat.

Den äldre mannen åtalas därför för totalt 13 brott, de flesta narkotika- och trafikrelaterade. Han både erkänner och förnekar brotten.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons