Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-årig tvist fortsätter

Annons

På måndagen kom ett handskrivet brev till Högsta domstolen i Stockholm där skosgägaren förklarar att han vill överklaga ärendet.

I brevet skriver skogsägaren att tingsrättens fällande dom grundades på oriktiga skäl. "Jag kunde inte tillvarataga mina synpunkter på grund av sjukdom" skriver skogsägaren som nu vill att Högsta domstolen ska "undanröja" både tingsrättens och hovrättens domar.

Ärendet gäller en skogsmaskin som skogsägaren lämnade kvar i skogen efter en avverkning för 13 år sedan.

Trots flera påpekanden blev maskinen kvar i skogen och klassades tillslut som miljöfarlig. Kronofogden såg till att maskinen forslades bort och skrotades och skickade räkningen till mannen som vägrade betala.

Sedan har ärendet rullat på i alla tänkbara instanser och nu är ärendet alltså anmält till Högsta domstolen som ännu inte tagit ställning till om man ska ta upp målet eller inte. Däremot har man givit skogsägaren anstånd till den 20 januari att komma in med kompletteringar.

Om skogsägaren skulle betala vad han är skyldig kommunen i dag, så ligger summan på drygt 160 000 kronor. Summan omfattar ombudskostnader, ränta och de faktiska utgifterna för bortforslandet och skrotningen av skogsmaskinen.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons