Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

127 trampade hela långa da&#39n

Annons

Vad gäller vädret fanns det i varje fall inget att klaga på när deltagarna i två omgångar rullade iväg från Akvariet i riktning mot Gonäs.

De allra flesta, 80 stycken, satsade på den 95 kilometer långa sträckningen, medan 47 tyckte att den korta banan med sina 38 kilometer var mer lagom.

Bland de senare fanns exempelvis Tomas Rudh med nummer 321 på bröstet. Han hade placerat lilla dottern Ida, 4, bak på cykeln i barnsadeln. Hon hade i sin tur sin mjukiskanin med sig som sällskap.

Att det är frågan om ett motionslopp, utan nämnvärda tävlingsambitioner råder det ingen tvekan om. Men bland deltagarna fanns ändå lusten och kraften att ge både sig själva som cykeln, och kanske en och annan medcyklist, en match.

Hur det var bevänt med Mats Danielssons tävlingsinstinkt framgick visserligen inte. Men han deltog i loppet för tredje gången och förklarade att Den långa dagen är en utmärkt möjlighet att hålla i gång träningen.

Han tränar nämligen regelbundet med siktet inställt på den något större utmaningen som väntar den 2 juli.

- Då är det MTB-Vättern.

För den oinvigde kan det klargöras att det är ett lopp avsett för mountainbike och mäter 72 kilometer, bitvis i betydligt svårare terräng än lördagens lopp.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons