Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

113 000 kronor i skulder hos konkursad pizzeria

Annons

Officiellt var det en ung kvinna som var skriven för den misslyckade livsmedelsrörelsen som fanns i gamla posthuset i byn.
Hon tog över i oktober förra året men tvingades slå igen redan i maj månad i år. Konkursen registrerades vid Falu tingsrätt den 31 maj.
– Det är ju ingen ”hit” att driva en pizzeria i Blötberget, konstaterar konkursförvaltaren.
– Enligt kvinnan och hennes man beror konkursen på att de betalade för rörelsen till en annan person och fick den uppfattningen att även inventarierna skulle ingå i köpet. Men senare framkom att så var inte fallet, klargör Riesenfeld.
De inventarier som paret trodde att de köpt tillhör huset och därmed fastighetsägaren.
Den stora skulden fördelar sig på en rad olika poster. Bland annat har kvinnan en hyresskuld på 10 000 kronor, en skatteskuld på 5 900 kronor och en privat skuld med 12 740 kronor till en trafikskola. Listan kan göras längre än så.
Vid edgången framkom vidare att kvinnan även lånat 20 000 kronor av sin mamma enligt uppgift för att kunna upprätthålla driften av den uppenbart olönsamma pizzerian. Tillsaken hör att företaget dessutom har levererat många pizzor på kredit till kunder som haft svårt att betala för sig.
– Jag har tagit upp 2 000 kronor i utestående kundfordringar, konstaterar advokaten som därmed kan lägga ärendet till handlingarna.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons