Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

104 miljoner i överskott

Annons

Ett överskott är ett överskott. Moderaternas Jan Wiklund har i media uttalat sig om Landstinget Dalarnas överskott gällande bokslutet för år 2005. Wiklund säger: "Man har i bokslutet plockat tillbaka 40 miljoner kronor som under 2005 var avsatta som projektkostnader." Ja, visst är det så. Bokslutet ska innehålla de pengar som inte använts under verksamhetsåret och dessa pengar kallas för ett överskott.

Överskottet för 2005 blev i Landstinget Dalarna 104 miljoner kronor. Landstinget Dalarnas avtal med kommundelegationen ger landstinget 15 miljoner kronor för 2005 eftersom vi uppnått balans i ekonomin, vilket ska adderas till de 104 miljonerna. Så egentligen är överskottet inte 104 miljoner kronor, utan 119 miljoner kronor.

För lite mer än två år sedan argumenterade det moderata oppositionsrådet Jan Wiklund för att tvångsförvalta Landstinget Dalarna. Han var av den åsikten att vi socialdemokrater och vänsterpartiet inte var kapabla att leda och sköta Landstinget Dalarnas ekonomi. Detta hör vi inget om i dag!

Det enda som i dagens läge bör tvångsförvaltas är Wiklunds ekonomiska sinne. Han bör lära sig att räkna och lära sig basal ekonomi och ekonomiska termer, såsom vad som är ett överskott och hur man adderar.

ALF JOHANSSON (S), LANDSTINGSRÅD, SÖREN BERTILSSON (S), LANDSTINGSRÅD

Mer läsning

Annons