Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 på julfest i Nyhammar

Annons

Saftkalas i Gillesalen, dans kring granen och besök av självaste Gasenbergstomten!

Det var några av attributen när Grangärde församling bjöd in till årets julfest i Ny-hammars Folkets hus på trettondagen. Ett 100-tal stora och små fick uppleva några verkligt trevliga timmar tillsammans. Marschaller glimmade inbjudande utanför entrén när deltagarna strömmade till.

Liksom många andra festligheter i denna tid på året är även kyrkans julfest för folket i Grangärdebygden en gammal tradition som arrangörerna vet att slå vakt om. Den inleddes för många år sedan med en julfest i mindre skala på gamla Gästis i Grangärde. Numera är det Nyhammarsfolkan som gäller.

Efter saftkalaset i Gillesalen samlades den stora skaran för ringlekar kring julgranen. Lekledare var Ann-Christine Andersson välkänd från kyrkans barntimmar. För musiken svarade trion Peter Resare, dragspel, hans far Lars-Einar på ståfela och Rolf Andersson dragspel. Deras sprittande tongångar inspirerade till många ystra turer och alla verkade ha roligt av hjärtans lust. I danslekarna deltog naturligtvis också bygdens kyrkoherde Håkan Henriksson.

I julfestens senare del blev det extra spännande när självaste Gasenbergstomten, skickligt spelad av Rose-Marie Axelsson, kom på besök och delade ut gottepåsar.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons