Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 nya lägenheter planeras i Djurås

Annons

Enligt programmet ska, som tidningen tidigare berättat, kommunförrådet flyttas, eventuellt till Täktberget.

På platsen kan det i stället byggas två fyravåningshus med totalt 32 lägenheter. I planerna ingår eventuellt bygge av en femte våning med förråd och takterrass.

Mellan Sundvägen och behandlingshemmet Lotsen kan tre tvåvåningshus av ungefär samma typ som nyligen byggts i närheten sättas upp. Husen är tänkta att innehålla 18 lägenheter.

Norr om boulehallen planeras för tre tvåvåningshus och tolv en och en halv-plans bostäder. Totalt 30 lägenheter.

Fagerängens servicehus kan byggas ut med en ny tvåvånings bostadsdel med totalt 16 till 20 nya lägenheter.

På samtliga dessa områden ägs marken av kommunen och den anses vara lätt byggbar. Det framhålls också att det är nära till service och skola samt att både vägar och ledningar finns utbyggda.

I planen sägs att det finns ytterligare möjligheter att bygga ut området, men då på mark som ägs av andra än kommunen. Det handlar om området mellan boulehallen och handelsträdgården samt nordväst om Lotsen.

För att göra områdets ytterkanter trevligare föreslås plantering av björkar på området mot riksväg 70.

Senast den 23 januari ska yttrandena vara nämnden tillhanda. Innan dess, den 11 januari, kommer ett samrådsmöte att hållas i Djuråsskolans matsal.

Det bör framhållas att det inte finns några beslut om byggen, utan att det handlar om ett planprogram som ska göra det möjligt att bygga om behov uppstår.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons