Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"100 nya elever lyft för Orsa"

Annons

Scott har i dag två KY-utbildningar, svensk turism och skidlärarutbildningen samt svenska hälso- och turismutbildningen.

- Under innevarande läsår finns cirka 100 studerande vid Scott. Antalet kommer successivt att öka och vi bedömer att det kommer att finnas det dubbla antalet, från hela landet, år 2007.

- För Orsa kommun är det oerhört glädjande med tanke på de kommersiella fördelar som det medför med så många inflyttade, säger Michael Rocking.

Underlaget till ansökan om den nya kvalificerade yrkesutbildningen Reseproducent har Scott tagit fram tillsammans med representanter för branschen och näringslivet.

- En avgörande punkt, när KY-myndigheten godkänner en utbildning, är att den ska leda till arbete.

- Det som gör att branschen nu behöver reseproducenter är att turismresandet ändrat karaktär. De tidigare charterresorna försvinner allt mer och i dag vill kunden i allt större utsträckning ha en resa som paketeras efter var och ens önskemål.

För rektor Michael Rocking och Scott innebär beskedet om den nya utbildningen att allt är positivt, utom på en punkt.

- Det är att om elevantalet dubbleras, så är vi trångbodda, men vi söker lösningar. Kanske är det så att vi får ändra scemat och nyttja lokalerna längre tid. I dag är skoltiden 8-16, men det kanske blir aktuellt att använda lokalerna ända till klockan åtta på kvällen.

Hur lokalfrågan ska lösas blir en senare fråga. Nu först ska Scott fira glädjebeskedet med ett mingelparty på onsdag. Ett party där kommunanställda, samarbetspaartners och delägarna i Siljan Turism är inbjudna att träffas och få information om turismutbildningen.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons