Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 2 3 En härlig festival

Annons

Ljungberg fick ett diplom och 5000 kronor för sina insatser på barnkulturområdet.

Stiftelsen Inger Johnssons barnkulturfond kom till för att bevara minnet av hennes livsgärning och för att främja och utveckla kultur för och med barn och ungdomar.

Fler utmärkelser blev det. Eva Lövqvist från ABF Södra-Östra Dalarna, fick motta årets Festivas för att ABF genom åren på ett fint sätt stöttat barnteaterfestivalen. Festivasen hade gjorts av glaskonstnären Emma Prins.

Barnteaterfestivalen inleddes historiskt med kung Magnus Eriksson och drottning Blanka och där riddaren Ingel Jönsson med sitt svärd högg av det blågula bandet.

Sedan bjöds förstås på teater i mängd där Humusgruppen The Nameless, bestående av nio killar och två tjejer i åldrarna 10-12 år, improviserat fram en pjäs med kungligt inslag där kungen visade sig vara rejält sugen på godis och rånade ett café.

Olika grupper från Humus bjöd sedan på korta teaterstycken och även i år hade festivalen besök från Idre. Gästerna framförde två stycken.

Under ledning av fyra elever från Västerbergs folkhögskola var det arbetspass i tvärgrupper. Senare gästade Fjärde teatern från Västerås som i Stureskolans gymnastiksal framförde musiksagan Pojken med de gröna fingrarna.

Dagen avslutades med teatersport.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons