Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalarna med i matchen – trots tung förlust

En snöplig förlust och en solklar vinst.
Det blev resultatet för Dalarnas tv-puckare under torsdagen.
På fredag morgon väntar nu en hyperviktig match mot tabelledarna från Västerbotten.
– Vi har allt i egna händer, säger huvudtränaren Anders Eriksson.

Torsdagens första match för Dalarnas tv-puckare blev inte alls som man tänkt sig. Efter en målsnål tillställning drog till sist Västmanland det längsta strået och gick segrande ur striden med 2–1.

– Det är en skuffelse att vi inte slår Västmanland, så är det. Men vi är för bekväma. Vi smutsar inte ned oss framför deras mål och även om vi skapar chanser så kommer vi inte in i ytan. Men jag tycker vi är bättre än Västmanland, säger Anders Eriksson.

Ett orättvist resultat?

– Nej, vinner de är det klart att det är rättvist, så är det ju alltid. Men hade vi gjort 1–0 i stället, då hade vi vunnit. Västmanland ska ha en eloge för sitt slit. De krigar väldigt bra.

Några timmar senar revansherade sig Dalarna rejält, då man gick ut och besegrade Bohuslän/Dal med säkra 6–2.

– De knöt ihop det bra i den andra perioden. En viktig seger, för nu är vi fortfarande med i matchen.

Med en match kvar att spela ligger nu Dalarna tvåa i gruppen, två poäng före Västmanland. För Dalarnas del väntar dock Västerbotten, som ännu inte förlorat. Vinner Dalarna är man klara för slutspel, men förlorar man, samtidigt som Västmanland vinner går de sistnämnda om.

– Vi har allt i egna händer, men det blir tufft för oss. Tar vi poäng kan vi gå vidare på målskillnad. Jag tror det är femti-femti att vi ska fixa det, säger Eriksson.