Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalapop – nytt samarbete ska stärka Borlänge som musikstad

Popmusiken i Dalarna ska få en starkare ställning. Det hoppas kommunledningen i Borlänge. Ett nytt samarbete i länet är på gång – "Dalapop".

Kulturella och kreativa näringar är ett av de områden som Borlänge kommun prioriterar när det gäller näringslivsutveckling.

Kommunen är initiativtagare till det planerade samarbetsprojektet "Dalapop", där Musik i Dalarna förklarat sig villig att bli huvudman.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har nu sagt ja att under en femårsperiod gå in med sammanlagt drygt 1,5 miljoner kronor i projektet.

Dessutom bidras med personella insatser från näringslivskontoret och kulturenheten motsvarande en halvtidstjänst.

Ytterligare kommuner och landstinget är aktuella att ingå i samarbetet, bland annat Falun och Orsa, och en ansökan om pengar skickas även till region Dalarna.

– Vi har jobbat mycket med musikfrågor i Borlänge och Borlänge är en stor musikstad i Dalarna, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

"Dalapop" beskrivs som ett regionalt resurs- och produktionscentrum för populärmusik i syfte att främja populärmusikområdet i Dalarnas län, stärka den regionala musikbranschen och stimulera tillväxt av kulturella och kreativa näringar.

– "Dalapop" ska hjälpa oss att positionera Borlänge och Dalarna som en stark musikregion, menar Jan Bohman.