Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalapop med i samarbete inför brittisk musikfestival

Tre regionala musikprojekt går ihop och gör en storsatsning tillsammans under musikfestivalen The Great Escape som hålls i Brighton i England årligen. Dalapop är en av dessa och tror på samarbetet.

Dalapop. liksom BD Pop i Norrbottens län och Talent Coach i Kalmar län, är regionalt finansierade projekt som jobbar för att marknadsföra och utveckla populärmusik.

Nu har man gått samman i ett stort utvecklingsprojekt för artister under musikmässan The Great Escape som hålls i Brighton årligen.

– Dalapop startade upp relativt nyligen, och nu när vi är tre regioner med liknande projekt för lokal musikutveckling, känns det också naturligt att vi samarbetar, säger Daniel Olsson på Dalapop i ett pressmeddelande.

Läs också: Ny scen för Dalapop på Putte i Parken

Det första samarbetet blir att skapa en gemensam scen med the Great Escape som exklusivt huserar svenska artister under 2018 års festival.

Det gemensamma målet för regionsamarbetet är att skapa bättre förutsättningar lokalt för artister och producenter och kunna presentera dessa för nationella och internationella marknader.

– Vårt sätt att arbeta är unikt och förtjänar ett internationellt erkännande. The Great Escape är det första steget i ett långtgående samarbete där vi exponerar svenska artister för hela världen, säger Bosse Nikolausson från Talent Coach.