Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalapensionärer intog Stockholm

En tidig morgon startade bussen med glada pensionärer från Borlänge-Stora Tuna-Gustafs och Säter. Resmålet var Stockholm och Nationalmuseum.

INSÄNT. Efter ett uppehåll i Enköping där frukost snabbt intogs fortsatte bussen mot Stockholm. Guidning genom stadens centrala delar och ankomst till muséet strax innan dörrarna öppnades.

Ytterkläder och större väskor lämnades in för förvaring under besöket.

I skulptursalen blev det samling och två guider delade ut hörlurar och delade in besökarna i två grupper. Därefter gick man runt i de olika salarna och fick utmärkt och tydlig information om både husets ombyggnad och de olika konstverken.

Ville man kunde man efter detta gå runt på egen hand och titta på konst som det fanns rikligt av.

Besöket i Nationalmuseum avslutades med en mycket god lunch. Mätta och belåtna med Stockholmsbesöket återvände man mot Dalarna. Den utmärkte chauffören Thomas valde nu en annan väg varför man fick se en stor del av innerstan vid dagens besök.

Vid hemkomsten till respektive ort verkade alla nöjda med dagens resa.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel