Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalahoppet i ny skepnad – hopparenan flyttas till bandyplan: "Gör tävlingen mer attraktiv"

Det är dags för Dalarnas största hopptävling igen.
På torsdag inleds Dalahoppet – och i år en helt ny skepnad då tävlingsbanan byter plats.
– Det ska bli väldigt intressant och spännande att se Dalahoppet i ny kostym i år, säger tävlingsledaren Lars Alexandersson.

På torsdag börjar Dalahoppet, som pågår under fyra dagar på Lugnet, med cirka 700 starter.

Men i år får tävlingen en ny bana då tävlingsarenan flyttat från skidstadion till bandyarenan där Falu BS i vanliga fall spelar sina hemmamatcher. Anledningen till flytten är snömassorna som legat på den ordinarie platsen på skidarenan.

Arrangören ser förändringen som ett eventuellt lyft för tävlingen.

– Det ska bli väldigt intressant och spännande att se Dalahoppet i ny kostym i år, säger tävlingsledaren Lars Alexandersson.

I år är det också fler ponnyklasser än tidigare med egen ponnyrunda och de bästa ekipagen rider final på söndag.

– Det är viktigt att utveckla ett arrangemang och styrelsen har diskuterat igenom detta ordentligt för att förnya konceptet och göra tävlingen ännu mera attraktiv, säger Lena Sterner, ordförande i Falu Ryttarsällskap.

Fjolårets meetingprisvinnare Anna Stenberg, Borlänge RS, kommer till start med tre hästar – och hennes dotter Engla är med i ponnyklasserna. En annan ryttare att hålla koll på är Amanda Kjellberg från Falun men som tävlar för Jump Club. Hon startar med fyra hästar, däribland i högsta klassen 1,40 på söndag.

Laghoppningen i division 1, andra omgången, avgörs på lördagen och sju lag kan komma till start, däribland Gagnefs RK, Orsa RK, Borlänge RS och hemmaklubben Falu RS.