Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalahästar säljer alltid

/
  • Från vänster Anna Andersson, Patricia Jacobs och Emelie Höijer visar upp sina armband.UF-företagets vd Line Fredheim kunde inte vara med på bilden.

– Dalahästar är alltid efterfrågade.
Så förklarar UF-företaget youwelry att man satsade på armband med just en dalahäst på.

Annons

– Men för att ge ett alternativ tog vi också fram en modell med en rektangulär platta, säger marknads- och försäljningsansvarige Emelie Höijer.

Det är fyra tjejer som till vardags läser tredje året på St Mikaelskolans ekonomilinje som finns bakom UF-företaget funderade länge vad de skulle satsa på. Till slut fastnade de alltså för ett armband i flätat läder med detaljer i äkta silver (sterling 925).

– Vi får hjälp av Tomas Granath som stansar ut plattan eller dalahästen och graverar namn eller vad nu kunden vill ha, berättar Anna Andersson, som har ansvar för ekonomin i företaget.

Flätningen av lädret och sammansättningen av armbandet gör flickorna själva.

Armandande är beställningsvara. Normalt tar det 10 arbetsdagar från det att armbandet är betalt till leverans.

– Men om det ska vara som julklapp ska vi försöka snabba på det hela, lovar inköps- och produktansvarige Patricia Jacobs.

Den som är sugen att nå företaget via facebook eller e-post. Priset ligger på 300 kronor och då går fem kronor per armband till organisationen "min stora dag".

I den upprättade affärsplanen är målet att sälja 100 armband.

Annons