Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaföretag expanderar på tre orter

Skyltstället är företaget som expanderat och dubblat omsättningen.
I lågkonjunktur. Nu finns man på tre nya orter.
– Vi är grymt stolta, säger vd:n Samuel Eriksson.

Han och bröderna Rickard och Pontus köpte Skyltstället AB i slutet av 2011.

Då bestod det av ett kontor i Borlänge. Företaget säljer företagsskyltar och varumärkesprofilering och bröderna har tagit fram ett franchise-koncept. Vid årsskiftet öppnades en filial i Stockholm genom franchiseavtal.

Nu finns butiker även i Uppsala, Gävle och Falun. Två befintliga som gått över till Skyltstället och två nyöppnade som hängt på konceptet.

De kommer att vara helt i gång framåt hösten.

– Vi har faktiskt fått tacka nej till två som velat ingå avtal med oss för att vi vill fokusera på att de befintliga ska ställas i ordning. Men framåt årsskiftet kan vi släppa in fler, säger Samuel Eriksson.

Just nu håller man på de olika orterna som bäst att bygga upp showrooms, inspirationsrum där kunden får känna på materialet och får hjälp och vägledning med att bestämma hur den vill ha sina produkter.

Expansionen har skett på ett halvår, och i lågkonjunktur, vilket Samuel Eriksson gläds åt.

– Vi är ett litet företag och har absolut ingen jättekista att gräva i. Men vi har jobbat kostnadseffektivt. Framför allt med den ökade produktionen.

Detta för att all produktion baseras i Borlänge och levereras sedan till de olika filialerna.

– Det blir kostnadseffektivt för alla. För oss, för franchisetagarna som får lägre priser eftersom de köper allt från samma leverantör och kan hålla sig lite billigare på marknaden. Slutkunden vinner på det.

Detta genom att försäljningen är lokal och kunden samtidigt har tryggheten i att köpa från ett stort centrallager.

– Nu har vi sparkat i gång den här snöbollen som jag hoppas att vi ska få ordentlig fart på. Vi vill finnas i varje större stad i hela landet inom tio år, säger Samuel Eriksson.