Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaförarna nollade i finalen

Roger Eriksson, Dala-Järna, nollade i STCC-finalen.
Nu väntar vägvalet inför framtiden: en fortsättning i STCC eller utbrytarligan TTA?
– När dammet lagt sig efter Mantorp får jag se vad som är bäst för mig, svarar han diplomatiskt.

Hans teamchef i Seat, Tobias Johansson från Avesta, har varit en av de drivande i TTA, den racingserie som drar i gång till nästa säsong.

– Det är klart jag tittat på det. men jag tycker inte att varken STCC eller TTA gett så mycket information att det går att ta ett beslut för egen del i dag.

Han kan dock inte sticka under stol med att TTA ur ett sportsligt perspektiv har en fördel med sina enhetsbilar.

– De är ju mer lika och på så sätt blir det jämnare förutsättningar.

Innan beslut tas vill han också utvärdera den säsong som tog slut i helgen.

– Jag kan givetvis inte vara nöjd med den. Två pallplatser är väl okej men det har blivit för många nollor och då kommer man efter.

Inför finalen hade han tänkt vara med och kriga om åttondeplatsen totalt genom att ta nya friska poäng. Det försöket strandade redan i det första racet nräö styrstaget gick av på det sista varvet. Lika illa gick det i det andra. Där slutade bilen driva på det sista varvet.

– Jag hade jättebra fart i bilen då och kunde bara fokusera framåt i fältet. jag startade från 22:a plats och var på topp tio när bilen lade av.

Inte heller Tomas Engström fick den helg han önskade. I det första racet kolliderade han i starten och fick problem med bilen. I det andra racet låg han nia när han körde ihop med Richards Göransson när denne snurrade. Det blev två 14:e platser för Tomas.

– Vi har haft sex bra race och sex mindre bra. Med tanke på våra resurser har vi gjort en kanonsäsong, säger Tomas som rankar årets säsong som den tuffaste i STCC.

Men han tycker att han kunnat visa att Honda kan vara med och konkurrera på allvar på banorna. Hans fortsatta satsning är inriktad på en fortsättning i STCC, eventuellt med en nyare Honda.

Richard Rydell; Chevrolet, höll undan för alla jagande konkurrenter och tog hem STCC-mästerskapet.

En dalkarl hamnade i alla fall på prispallen finalhelgen. Det var Daniel Haglöf, Borlänge, som blev trea i säsongens sista race i Porsche Carrera Cup. I det näst sista racet blev han femma.

– Ett bra avslut på en skakig säsong, tycker han.