Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaförarna i olika serier

TTA-gruppen menar allvar och har nu presenterat stora delar av nästa års tävlingsprogram.
– Känslan av att något måste hända har vuxit fram under en tid. Det här känns som en nytändning, säger Tobias Johansson från Avesta som driver SEAT Dealer Team/Brovallen Design, ett av fyra team i TTA.
En konsekvens av bildandet av TTA blir att Dalarnas två främsta förare i STCC hamnar i olika serier nästa år.

Annons

För Dala-Järna-grabben Roger Eriksson talar allt för ett fortsatt samarbete med Tobias Johansson i SEAT Dealer Team/Brovallen Design.

– Det är både min och Rogers ambition. Dessutom är det många förare som hört av sig och visat intresse för vårt koncept, både kända och mindre kända, säger Tobias Johansson.

För nyblivna EM-trean Tomas Engström från Säter finns det i dagsläget inget som talar för en övergång till TTA.

– Vi arbetar utifrån en start i STCC nästa säsong. Honda är inte intresserat av TTA-konceptet, säger Tomas Engström.

Trots att några tungviktare försvinner är Tomas Engström inte orolig för STCC:s existens.

– Det är verkligen tråkigt att det har blivit så här. Sverige är ju egentligen för litet för två serier. Personligen tror jag ändå att STCC överlever, säger Tomas samtidigt som han inte stänger dörren för TTA i framtiden.

– Vi får se om två, tre år. Vi vill ju åka det som är bäst, men till nästa säsong kan jag inte tänka mig att det blir något annat än STCC för min del, säger Engström.