Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalafonden 30 år: ”Tacksam över vad vi med begränsade medel lyckats åstadkomma för cancersjuka”

Dalafonden för cancersjuka med säte i Falun har varit verksam sedan början av 1990-talet. Trots begränsade ekonomiska resurser har fonden gett stöd till många drabbade i Dalarna – ibland med större belopp för att möjliggöra vårdstöd, men oftare med bidrag för att kunna ge den cancersjuke och/eller anhörig till den drabbade en guldkant i tillvaron.

Kristina Lundgren och Ulla Moberg i Falun har deltagit i fondens arbete sedan dess tillkomst. Fonden tillkom via den dåvarande bröstcancerföreningens arbete i länet, men också – och inte minst – genom Faluläkaren Lazlo Tabars banbrytande arbete inom bröstcancervården vid lasarettet i Falun. Som en av flera donatorer såg han också till att fonden fick en ekonomisk grundplåt när fondens arbete drog igång.

Nu har Dalafondens arbete pågått under 30 år. Kristina Lundgren som nu lämnat det aktiva styrelsearbetet, ler när hon summerar de många åren med ideellt arbete för de cancersjuka i Dalarna.

– Ja, jag är så tacksam över vad vi med begränsade medel lyckats åstadkomma för cancersjuka i Dalarna. Den som själv har drabbats av cancer vet vad det betyder att få ett ekonomiskt stöd för exempelvis en resa eller annan upplevelse som förgyller tillvaron.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel