Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlby tvåa i världscuptrap

Annons

Etta och tvåa.

Håkan Dahlbys dubbeltrapsäsong har fått en pangstart.

Dahlby, som tog EM-guld 2003 och 2004, vann årets första världscuptävling i dubbeltrap i Dominikanska republiken och blev på torsdagsmorgonen tvåa i sydkoreanska Changwon.

"Jag sköt enligt samma plan som på Dominikanska där jag sköt mycket bra och vann. Jag fick dock inte det riktigt att fungera på andra serien eftersom duvorna inte gick riktigt som på träningen dagen före", säger Dahlby i ett pressmeddelande.

Efter fina 49 av 50 träff i första serien så sjönk träffprocenten i den andra, och i den tredje serien inledde Dahlby uselt.

"I den tredje serien bommade jag två duvor på de två första dubbléerna, men då sa jag till mig själv att sänk för tusan riktpunkten för jag sköt över hela tiden. När jag till slut också gjorde vad jag sa så höjdes tempot och träffarna kom", säger Dahlby.

Totalt nådde Dahlby 140 träff och låg på andra plats efter grundomgången. Han försvarade sin placering i finalen, även om det behövdes en särskjutning mot amerikanen Bill Keever.

"Jag satte första duvan men missade sedan den andra. När sedan båda duvorna hängde kvar i luften efter Bills två skott så var det bara att tacka och bocka", säger Dahlby.

Amerikanen Walton Eller vann tävlingen i Sydkorea på 187 träff, totalt tre fler än Dahlby.

TT

Mer läsning

Annons